top of page

Info Bali

Van de ruim 16.000 eilanden die Indonesië telt is Bali echt uniek. Dit komt in de eerste plaats doordat ruim 90 procent van de bevolking Hindoeïstisch is. Dit uit zich in een prachtige kleurrijke cultuur vol met tempels, ceremonieën en festiviteiten en dit alles tegen een achtergrond van een overweldigende natuur.

Heel groot is Bali niet, met zo'n 5560 vierkante kilometer is het net zo groot als de provincie Noord-Brabant. Het inwonertal bedraagt ongeveer 4,5 miljoen. De grootste stad en tevens hoofdstad is Denpasar en heeft meer dan een half miljoen inwoners.

De munteenheid is de Rupiah.  Rp. 10.000 is ± € 0,60 en 1 euro is ± Rp. 16.700 (dec 2023). Er kan volop geld worden gepind bij banken of geldautomaten (ATM's). Zorg er wel voor dat uw pas op werelddekking staat. I.v.m. skimmen raden wij aan om alleen bij banken te pinnen waar bewaking aanwezig is.  Ook zijn er veel moneychangers maar hier geldt wel enige voorzichtigheid (hoe hoger de desk, hoe onbetrouwbaarder).

Het klimaat op Bali is tropisch met temperaturen van rond de 30 graden het hele jaar door. Het regenseizoen loopt van november tot eind maart. De droogste maanden zijn augustus en september. Ondanks dat er soms fikse buien kunnen vallen is Bali het gehele jaar door een geliefde bestemming.

 

Bezienswaardigheden

Wat betreft natuur en cultuur beschikt Bali over heel veel bezienswaardig-heden. Wie aan Bali denkt, denkt meteen aan de imposante groene terrasvormige rijstvelden (sawah's), de vele tempels, de mooie stranden, de kleurrijke bevolking en de vele ceremonieën. Een prettige manier om van dit alles te genieten is om een privé-chauffeur in te huren die het eiland goed kent.

De belangrijkste tempel is Pura Besakih, ook wel de moeder-tempel genoemd. Deze ligt op de zuidflank van de heilige Gunung Agung, tevens hoogste vulkaan van Bali (ruim 3100 meter). Bij het Bratan meer in het noorden ligt de mooie tempel Pura Ulun Danau Bratan. De zee-tempel Tanah Lot is ook een "must see". Helemaal in het zuiden op de Bukit bevindt zich de Pura Uluwatu. Rond Ubud zijn de Pura Yeh Pulu en Pura Goa Gajah (de olifanten-grot) een bezoekje waard. Aan de zuidoost kust bij Kusamaba vindt u Pura Goa Lawah, een tempel/grot met veel vleermuizen. Tempels als Pura Taman Ayun in Mengwi, Pura Luhur Batukan (jungle tempel), Pura Tirta Empul bij Tampaksiring net als Gunung Kawi zijn allen zeer de moeite waard om te bezoeken.

Het culturele centrum van Bali is het plaatsje Ubud dat prachtig gelegen is tussen de bossen en rijstvelden. Alle vormen van kunst zijn hier te koop. Nog meer mooie terrasvormige rijstvelden, Jatiluwih, zijn te vinden in het Tabanan district.

Bij Kuta en Legian kan er volop worden gesurft. Voor snorkelen en duiken zijn er in het noorden en oosten prachtige plekjes. Ook voor raften, downhill mountainbiken en wandelen door de rijstvelden zijn er volop mogelijkheden.

Kortom, Bali is een prima bestemming voor een exotische en afwisselende vakantie.

Op mijn YouTube kanaal https://www.youtube.com/@arieoosterhof2557/about staat een aantal filmpjes van bezienswaardigheden op Bali zoals o.a. Jatiluwih, Gunung Kawi, Tegenungan waterval, Taman Ujung waterpaleis, Pasar Sindhu avondmarkt etc.

Handige links

-  Wilt u meer van Indonesië zien dan is Van Verre Reizen het aangewezen reisburo om een prachtige rondreis voor u samen te stellen. Kijk op: www.vanverre.nl

 

-  Heeft u zelf plannen om een huis op Bali te kopen kijk dan eens op:

www.balicasa-properties.com

 

-  Zoek de goedkoopste vluchten op: www.skyscanner.nl

 

-  Veel praktische informatie vindt u op de site van de Indonesische ambassade in Den Haag: www.indonesia.nl

bottom of page